Δεν έχουν περάσει ούτε δύο ώρες από την στιγμή που Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής έδωσαν ξανά πνοή σε έναν άνθρωπο, ο οποίος πήγε στον άλλον κόσμο και ξανά γύρισε.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Securitynews.gr, λίγο μετά τις 16:00 η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Περιστερίου έλαβε σήμα για άτομο αναίσθητο επί της οδού Μαδύτου 2.

Δίχως να χρονοτριβήσουν, σε λιγότερο από 1′ βρέθηκαν στο σημείο αντικρύζοντας έναν άνθρωπο, γύρω στα 60, δίχως αισθήσεις, αναπνοή και σφυγμό. Μάλιστα, κατόπιν διεξοδικού ελέγχου από τους αστυνομικούς, ο άτυχος άνδρας που βρισκόταν στο έδαφος άρχισε να παρουσιάζει στα άκρα και στο κεφάλι κυάνωση (μελάνιασμα).

Οι αστυνομικοί έχοντας λάβει την απαραίτητη γνώση και εκπαίδευση από την υπηρεσία τους ξεκίνησαν απευθείας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.ΠΑ.), ειδοποιώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ.

Σωτήρες αποδείχτηκαν για τον αναίσθητο άνδρα οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. αφού μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο τον επανάφεραν στη ζωή, δίνοντας πίσω την χαμένη πνοή του.

Ο 63χρονος άνδρας παρελήφθη από τους διασώστες του ΕΚΑΒ με ενδείξεις ζωτικής λειτουργίας.

Για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. αναδεικνύονται σωτήρες, διατηρώντας το προσωνύμιο «δίκυκλοι άγγελοι» που τους έχουμε αποδώσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι μόνο στην πρώτη γραμμή της μάχης με την εγκληματικότητα, αλλά με όποιον τρόπο μπορούν βοηθούν τον καθημερινά τον πολίτη.