Με τη διάθεση τεσσάρων Λοχων Πεζοναυτών αναμένεται να ενισχυθούν τα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από ανώτατες στρατιωτικές πηγές, υπήρξε έντονη κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα των Ειδικών Δυνάμεων μέρος των οποίων είναι οι Δυνάμεις Πεζοναυτών. Έτσι υπό άκρα μυστικότητα η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών “Μοράβας” (Βόλος) αναμένεται να αποστείλει  προς τα νησιά Μυτιλήνη, Κω, Χίο και Σάμο δυνάμεις από τα τάγματα πεζοναυτών 505ΤΠΝ, 521ΤΠΝ 575ΤΠΝ.

Οι Πεζοναύτες αποτελούν σημαντικό τμήμα του Στρατού Ξηράς και η συνεργασία τους με το εταίρο καμάρι του Ελληνικού Στρατού τις Δυνάμεις Καταδρομών είναι εξαιρετική. Οι τελευταίες βρίσκονται ήδη σε Έβρο και Αιγαίο από τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Securitynews.gr ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 2 Λόχους τουλάχιστον για τον Έβρο.

Η αποστολή των Πεζοναυτών προς τα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα τα νησιά Μυτιλήνη, Κω, Χίο και Σάμο θα γίνει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι το ηθικό και η διαχρονική και σε πολλά επίπεδα άρτια εκπαίδευση αποτελούν τον καλύτερο εξοπλισμό για τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού που σε δύσκολες ώρες για την Πατρίδα με αυταπάρνηση και ζήλο φυλάνε “Θερμοπύλες”.